Yavuzlar İlkokulu-Ortaokulu Tarihçesi

14.12.2021 261

Okulumuz Mardin İli, Derik İlçesi Yavuzlar Köyünde bulunmaktadır. Okulumuzun ilk binası Gündoğdu İlköğretim Okulu olarak 1984 yılında yapılmıştır ve 2008 yılına kadar hizmet vermiştir. Bu bina da bir müdür odası, bir derslik ve bir lojman bulunmaktadır.

2008-2009 yılları arasında okulumuzun yeni binası yapılarak ortaokul ve ilkokul olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Okulumuzun ismi 2009-2010 yılları arasında Gündoğdu ismi yerine değiştirilerek Yavuzlar İlköğretim Okulu olmuştur.

Okul kütüphanemiz 2010-2011 yıllarında SODES Projesi kapsamında eski binamızda hizmet vermeye başlamıştır. Fakat 2012-2013 yılları arasında öğrenci sayısının fazlalığı ve sınıf yetersizliğinden dolayı Kaymakamlık oluru ile sınıfa çevrilmiştir.  2021-2022 eğitim öğretim yılında okul kütüphanemiz yeniden hizmete açılmıştır.

Okulumuz da yeni binamızda sekiz derslik , eski binamızda bir derslik ve iki prefabrik sınıf olmak üzere toplamda on bir derslik bulunmaktadır.  Bunun yanında okulumuzda bir kütüphane, bir öğretmenler odası ve müdür odası bulunmaktadır. Okulumuzun tam gün olması sebebiyle yemekhane olarak kullanılan bir çadırımız bulunmaktadır.